Kommende reformationsrejser

Reformation

I 2017 fejres 500 året for reformationen overalt i verden, hvor lutherske kirker findes. 31.oktober 1517 er det 500 år siden Martin Luther opslog sine 95 teser mod afladshandlen på Slotskirkedøren i Wittenberg og udløste en lavine i Europa– tyskerne har taget hul på jubilæet 10 år forud, så der er igangsat renoveringer og udvidelser af de gode kendte steder på Luthers vej.

Luthers overvældende publicistiske talent og hans gehør for den politiske situation – evnen til at aflæse, hvem der i situationen havde magt og evne, var uovertruffen.

Hans sprogs enorme kraft og den skabende fantasi i hans billeder og argumentation men også hans arbejdsindsats og hans tilstedeværelse og nærvær på prædikestolen var udslagsgivende for hans fortjenester.

Martin Luther blev samtidens mediedarling, understøttet af en hær af bogtrykkere, malere, grafikere – hvorved hans lære fik så hastig en udbredelse. Han vandt gehør, ikke kun blandt de lærde og dannede men også hos folket. I den sidste del af livet stødte han dog også på modstand og måtte opleve mange skuffelser i kampen for evangeliet for folket.

Der er derfor al mulig grund til at tage på rejse i Martin Luthers fodspor og få et indtryk af, hvordan reformationen kom til at påvirke kirke, kultur, samfundsliv, uddannelse og universiteter overalt.

Reformationen er et afgørende skel i vores fælles europæiske historie – en periode, der tager sit udgangspunkt i munken Martin Luthers indre religiøse krise og som folder sig ud i hans voldsomme og indædte kamp mod samtidens autoriteter – en kamp for sandheden, der fik vidtrækkende følger.

Vi har 15 års erfaring med rejser i Luthers fodspor – vi er formidlere af alle rejser på hjemmesiden og er således rejseledere for Neubauer Touristik i Flensburg,  der er arrangør af rejseprogrammet.
Når man tilmelder sig en rejse hos os, sender Neubauer Touristik en faktura. Når rejsen er betalt, sender Neubauer en kvittering for tilmeldingen.

Neubauer Touristik Busser

Mere om busserne (tysk)